Elektrodrošība ar ABB! 

Mūsdienu sarežģītajā infrastruktūras tīklā elektrodrošība ir būtisks stūrakmens.  Līdz ar elektroierīču izplatību visās mūsu dzīves jomās arvien svarīgāka ir kļuvusi gan cilvēku, gan īpašuma aizsardzība pret elektriskiem apdraudējumiem. Starp neskaitāmajiem drošības pasākumiem viena ierīce izceļas kā nelokāms sargs: noplūdstrāvas aizsargierīce (RCD).  

Katru gadu daudzi cilvēki gūst traumas, kas saistītas ar elektroinstalācijas defektiem mājās. Daudzas no šīm traumām varētu novērst, ja mājas elektroinstalācijā būtu uzstādīta noplūdstrāvas aizsargierīce (RCD).

RCD darbojas, pamatojoties uz elektriskās strāvas plūsmas uzraudzības principu. Tie nepārtraukti salīdzina ienākošās un izejošās elektriskās strāvas ķēdē. Ja tie konstatē neatbilstību, tas nozīmē strāvas noplūdi, kas nozīmē ķēdes kļūmi. Šādā gadījumā RCD strauji pārtrauc elektroapgādi, novēršot iespējamos elektriskos triecienus vai pat ugunsgrēkus.

Pareizai aizsardzības ierīču izvēlei jānodrošina gan pret zemesslēgumiem, gan pret pārspriegumiem.

Lai izpildītu prasības atbilstošai aizsardzībai pret zemesslēgumiem, ABB piedāvā vairākas produktu kategorijas:

1. RCCB - noplūdstrāvas automātslēdzis:

  • drošības ierīces, kas ātri konstatē un pārtrauc strāvas padevi elektrības noplūdes gadījumā, novēršot elektriskās strāvas triecienu nejaušas saskares gadījumā.
  • svarīgi RCCB izmantot kopā ar automātslēdžiem (MCB), kuru galvenā funkcija ir atslēgt elektrisko ķēdi pārsprieguma vai īsslēguma gadījumos.
  • RCCB kalpo kā primārie slēdži, kas izslēdz strāvas padevi citām tālāk esošajām ierīcēm, piemēram, mājsaimniecības sadalnei.

2. RCBO noplūdstrāvas aizsardzība ar integrētu automātslēdzi, kas nodrošina aizsardzību pret pārslodzi vai isslēgumu (RCD + MCB)

  • vienā ierīcē tiek apvienots noplūdstrāvas automātslēdzis RCB + automātslēdzis MCB aizsardzībai pret pārsslodzi vai īsslēgumu.
  • RCBO ir kompakts risinājums cilvēku un pievienoto iekārtu aizsardzībai.

3. RCD noplūdstrāvas aizsargierīces bloki:

  • piemērotas montāžai kopā ar standarta automātslēdzi MCB, tādējādi iegūstot plašāku iespējamo nominālu diapozonu. 
 

Uz veikalu

ABB rokasgrāmata RCD izvēlei

Citi jaunumi
Darba laika izmaiņas svētku dienās! 
Informējam par izmaiņām Elektrika darba laikā sakarā ar darba svētkiem un Latvijas Republikas Neatkarības dienas svinībām!
04.05.2024
Informatīvas brokastis ar OBO Bettermann 
Aicinām Jūs piedalīties OBO Bettermann rīkotajās informatīvajās brokastīs.
03.05.2024
FOX - Wi-Fi vadības sistēma!
Viegli uzstādāma un iespējām daudzveidīga bezvadu mājas automatizācijas sistēma.
30.04.2024
×
LV